VSENV
Auto’s en Motoren

Ohra lanceert Clixx leenautoverzekering

Het lenen of uitlenen van een auto kan soms vervelende gevolgen hebben. Als er schade wordt gemaakt met een geleende auto leidt dat niet zelden tot conflicten tussen familie, vrienden of buren. Veel mensen vinden het daarom niet fijn om een auto uit te lenen of voelen zich onzeker om te rijden in een geleende auto.

Verzekering voor een leenauto

Speciaal voor het verzekeren van een leenauto heeft Ohra nu een nieuwe autoverzekering: de Clixx leenautoverzekering. Deze verzekering dekt de financiële gevolgen van een schade en daardoor houd je je relaties te vriend.

Volgens Ohra leent bijna 8 op de 10 mensen met een rijbewijs wel eens een auto van een bekende. Bijvoorbeeld voor een dag of korter bij een verhuizing of om iets op te halen wat niet in de eigen auto past. Maar een auto lenen voor een langere periode komt ook voor, bijvoorbeeld voor de vakantie.

Een auto lenen van een bekende is makkelijk en snel geregeld. Meestal wordt er verder niet nagedacht over de verzekering voor een auto lenen. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen denken dat de autoverzekering in combinatie met de WA verzekering van de lener alle schade en gevolgen dekt.


Een ongelukje met een geleende auto zit in een klein hoekje.

Een autoverzekering dekt niet alle schade

Dat is echter een misvatting! Als de eigenaar van de geleende auto een autoverzekering heeft met alleen WA dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid), dan is bij een aanrijding de schade bij de tegenpartij wel gedekt, maar de schade aan de leenauto niet. Deze schade kan dan ook niet verhaald worden op de eigen autoverzekering of de persoonlijke WA verzekering.

Maar ook als de leenauto wel uitgebreider is verzekerd met een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering kan een schade nare gevolgen hebben. In dat geval is dan meestal wél de schade aan de geleende auto gedekt, maar heeft het wel nog financiële gevolgen voor de eigenaar. Ten eerste kan er een eigen risico gelden van soms wel honderden euro’s. Daarnaast zal de eigenaar terugvallen in het aantal schadevrije jaren, waardoor de no-claim korting minder wordt. De premie voor de autoverzekering zal daardoor voor meerdere jaren omhoog gaan.

Een auto zonder zorgen lenen en uitlenen

De Clixx leenautoverzekering dekt de schade en financiële gevolgen die niet door een andere verzekering worden gedekt wel. Dat geeft een geruststellend gevoel voor zowel de eigenaar van de auto als voor degene die de auto leent. Het voorkomt vervelende conflicten in je sociale omgeving.

Omdat het lenen van een auto vaak last minute gebeurt, kan de verzekering online worden afgesloten met direct ingang. De verzekeringsperiode kan slechts één dag zijn, maar ook voor langere periodes voor bijvoorbeeld een vakantie.

Goedkope autoverzekeringen vergelijken

Deze Ohra Clixx leenautoverzekering kun je afsluiten via vergelijkingssite KiesZeker. Op deze website kun je ook terecht voor andere verzekeringen zoals een goedkope autoverzekering vergelijken.